Angst loslaten

Een angst ben je niet. Een angst is niet van jou! Je draagt het hooguit met je mee. De Jassentechniek helpt bij angst.

Iedereen is wel eens bang of angstig. Een angst is een bundeling van bewuste en onbewuste overtuigingen die jou ervan weerhouden iets te gaan doen. Zo heb je natuurlijke overlevingsangsten wanneer ons leven in direct gevaar is. Daarnaast heb je levensangsten die jou bijvoorbeeld behoeden om 'opnieuw' te falen, gekwetst te worden, tekort te ervaren, in de steek gelaten te worden of emotioneel geraakt te worden.

Hoe komen we aan onze levensangsten?
Angstgevoelens en angstige gedachten komen voort uit vervelende en traumatisch ervaren situaties en gebeurtenissen. Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om de gevoelens (zoals boosheid, onmacht, verdriet en afwijzing) en overtuigingen die wij aan een gebeurtenis gekoppeld hebben. Denk bij deze overtuigingen aan:

'Als ik mijzelf uit dan wordt de ander boos' of 'als ik nu mijn gevoel volg gaat het weer fout' of 'als ik mijn hart weer geef aan iemand dan doet het weer zeer als deze mij verlaat'.

Angsten nemen wij ook - bewust of onbewust - zomaar over via de TV, media of copy and paste van de mensen om ons heen. Denk hierbij aan angst voor - financieel - tekort, spinnen, honden, water, vliegen en noem maar op!

De onverwerkte beperkende gevoelens sla jij ergens op in jouw lichaam. Overtuigingen sla jij op in jouw onderbewustzijn. Wanneer deze in het dagelijkse leven getriggerd worden door vaak vergelijkbare situaties gebeurd het volgende. De opgeslagen gevoelens verkrampen jouw lichaam. Waardoor jij fysiek gevoelens van stress en spanning ervaart. De gekoppelde overtuigingen trekken vervolgens beperkende en angstige gedachten aan.

Bij sommige mensen zijn de levensangsten zo groot dat deze hun leven volledig beheersen en beperken. Zo kan bindingsangst je structureel ervan weerhouden een nieuwe relatie aan te gaan. Of faalangst kan je demotiveren op een mooie functie te solliciteren. Hoe dan ook angst zorgt ervoor dat je stil staat.

Geloof me, praten over angst heeft geen zin. Je krijgt hooguit wat bewustwording en leert er zo goed mogelijk mee om te gaan. Met praten over angst houd je de angst juist in stand! Regelmatig worden medicijnen ingezet om de fysieke en psychische symptomen te onderdrukken. Ook hiermee lossen we de daadwerkelijke oorzaak niet op.Wat helpt dan wel om van je angst af te komen?

Een angst ben je niet. Een angst is niet van jou! Je draagt het hooguit met je mee.

Angst zelf leren loslaten
Binnen de Jassentechniek hebben wij de specifieke gevoelens en overtuigingen die je bang kunnen maken volledig in kaart gebracht. We kunnen deze gericht voor jou uittesten. Vervolgens leren wij jou deze effectief los te laten.

Zelf leren werken met de Jassentechniek methode heet de Body Mind Release methode. Wil jij de innerlijke oorzaak van angstgevoelens en - angstgedachten zelf leren loslaten?

Doe dan mee met onze bevrijdende workshop 'Zelf leren loslaten'.

Heb jij vragen of opmerkingen dan mag jij mij natuurlijk altijd bellen!

Hans de Waard - Ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release
Tel: 0412-655987 of 06-54954234