Jassentechniek & Body Mind Release Opleidingen

Wil jij therapeut worden? | Tips en erkende opleidingen

Wil jij therapeut worden? Lees hier wat jij moet doen om therapeut te worden en te voldoen aan alle wettelijke Wkkgz eisen. Erkende therapeut opleidingen.

Wil jij therapeut worden? Wij helpen jou graag verder om jouw droom waar te maken. Hier stap voor stap hoe jij een succesvol therapeut kunt worden.

Stap 1) Kies een therapeuten - opleiding die bij je past!
Therapeut worden begint natuurlijk met een erkende opleiding die bij jou en jouw niveau past.  Je hebt namelijk een diploma of bewijs van bevoegdheid nodig die jouw vaardigheden onderschrijft. Met bijvoorbeeld de erkende korte beroepsopleidingen tot Jassentechniek therapeut en/of Body Mind Release therapeut  voldoe jij ruimschoots aan deze basis-eisen. Lees hier meer over onze erkende opleidingen

Stap 2) Inschrijving Kamer van Koophandel
Als startende therapeut dien jij je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je krijgt dan tevens een BTW-nummer. Je maak hiervoor eenvoudig een afspraak op de website van de KvK in jouw buurt. http://www.kvk.nl

Stap 3) Voldoen aan de Wkkgz-eisen!
De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

Wanneer jij als therapeut mensen tegen een financiële vergoeding behandelt of coacht, dient jouw praktijk volledig Wkkgz-proof te zijn. Dit omvat het volgende:
• Wkkgz basisregistratie + Geschillencommissie
• Werken met behandelovereenkomsten
• Beroepsaansprakelijkheid
• Bedrijfsaansprakelijkheid
• Eventuele productaansprakelijkheid
• Juridische bijstand

Bij www.nibig.nl kun je dit pakket eenvoudig aanvragen. Totale kosten voor dit pakket zijn ongeveer €130,- / jaar. Elke student die bij ons een opleiding volgt krijgt tevens een gerichte behandelovereenkomst die voldoet aan alle Wkkgz-eisen.

Stap 4) Wel of geen vergoeding via zorgverzekeraars
Wil jij dat jouw behandelingen als therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij - naast een gerichte opleiding - medische kennis volgens Plato normeringen op HBO niveau te volgen. Met een HBO medische kennis diploma op zak moet jij je dan met jouw gerichte opleidingen aanmelden bij een erkende beroepsorganisatie.
Besef wel dat de vergoedingen door zorgverzekeraars de laatste jaren steeds minder geworden zijn en dat het eigen risico beduidend hoger is geworden. Hierdoor zijn steeds meer mensen onvoldoende verzekerd voor alternatieve behandelingen. De keuze is aan jou.

Ook zonder HBO medische basis kennis en vergoeding via zorgverzekeraars kun jij een uitstekend therapeut worden. Nogmaals, jouw behandelingen worden dan niet vergoed door een zorgverzekeraar. Maar wees gerust, de cliënt kiest dan ook echt voor jouw behandeling en weet dat ze deze zelf moeten betalen. Hierdoor is jouw client wellicht extra gemotiveerd.

Ik hoop dat bovenstaande tips en informatie jou meer inzicht hebben gegeven hoe jij therapeut kunt worden en te voldoen aan de wkkgz eisen.

Ik wens jou heel veel succes,
Hans de Waard
Ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release

Wil jij therapeut worden en mensen begeleiden in het Loslaten en weer in hun kracht staan? Klik dan hier om meer te lezen over onze erkende Jassentechniek therapeut opleidingen. Of, ga voor meer informatie over onze Body Mind Release therapeut opleiding naar de website van Body Mind Release.

Therapeut worden opleiding