Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden over de Jassentechniek.

Hieronder een lijst met veel gestelde vragen. Heb je wellicht een vraag die hier niet bij staat, dan kun je deze stellen via het contact formulier.

Welke ballast ben je na één sessie kwijt en moet ik deze sessie herhalen? Wat te doen met de overige ballast en wanneer je het gevoel hebt dat je terugvalt?

Met één Jassentechniek sessie halen we alleen die ballast weg waar je op dat moment last van hebt (het belastende deel, datgene wat bovenop ligt) en waar je bewustzijn op hebt gekregen. Je voelt je daardoor een stuk beter. Maar na verloop van tijd zul je wellicht merken - de een eerder dan de ander - dat het resterende gedeelte van je ballast - dat ruimte heeft gekregen - los begint te komen en daardoor zwaarder kan gaan aanvoelen. Aan de ene kant is dat natuurlijk mooi, maar aan de andere kant kun je daar vervolgens weer behoorlijk last van krijgen. Deze dieper gelegen ballast omvat de dieper weggestopte angsten, patronen etc. (deze zijn soms gerelateerd aan de in eerste instantie verwijderde ballast). Sommige mensen denken dan dat ze weer terugvallen of dat de eerder weggenomen ballast weer terug is. Dit is echter niet het geval. Ballast die weggehaald is, is weg en komt niet meer terug! Het gaat dus om ballast die nog niet eerder is weggehaald (omdat je er geen last van had op dat moment) of om nieuwe ballast die je hebt opgebouwd. Dit is afhankelijk van hoe je in het leven staat en wat je meemaakt. Wellicht ken je de uitspraak, als je doet wat je deed, krijg je wat je had. Daarom adviseer ik mensen die m.b.v. de CD in het boek of via tijdens een individueel consult ballast losgelaten hebben om eens deel te nemen aan een Jassentechniek workshop. Je leert dan hoe je zelf in het dagelijkse leven jouw overige ballast kunt loslaten en krijg je bewustwording waardoor je niet meer 'doet wat je deed'.

Kom in beweging en blijf in de flow
Veel mensen die last hebben van hun ballast hebben het gevoel dat zij in meer of mindere mate vastzitten in het leven. Om los te komen zul je ook datgene moeten loslaten waaraan je je eerder - vanuit angst en onzekerheid - zo krampachtig hebt vastgehouden. Wanneer je dit niet doet, bouw je helaas vanzelf weer nieuwe ballast op. Laat in jouw eigen tempo datgene los dat niet meer bij je (gevoel) past, dat je niet voedt in het leven. Denk bijvoorbeeld aan een relatie of werk. Maar ja, dit loslaten valt niet altijd mee.

Door onze ballast wisten we vaak niet wat 'echt' bij ons past en wat ons voedt. Door mee te gaan met de natuurlijke stroming van het leven - in plaats van er tegenin te gaan - kom je weer in 'beweging' en kan het leven je weer laten zien wat bij je past en je die mensen en situaties op je pad brengen die je verder helpen. Belangrijk hierbij is wel goed op te letten en daarbij naar je gevoel te luisteren en te handelen. Vertrouwen is hierbij essentieel. Wanneer weet je nu of iets goed voelt of goed 'denkt'? Tip, wanneer ik ergens een ongemakkelijk gevoel van krijg in mijn lichaam (hoofdpijn of buikpijn) weet ik dat ik tegen de stroom in ga en iets doe wat niet bij mijn gevoel past. Hoe ga je mee met de stroming van het leven?

Doe één van deze visualisaties ten minste 5 x per dag en houd deze minimaal 10-15 seconden aan:

  • Visualiseer in gedachten de rivier van jouw leven en laat je als een kurkje meedrijven met de stroom.
  • Laat in gedachten vanuit een gevoel van overgave de bodem van de rivier van het Leven los en laat je meenemen in de natuurlijke stroming van het Leven.
  • Zweef als een vogel hoog in de lucht, gedragen door de wind van je lotsbestemming.
  • Laat je als een ballon meevoeren met de wind. De windrichting is in dit geval de richting van je lotsbestemming.

Doe deze visualisatie juist op momenten dat je je minder goed voelt of voor je gevoel ergens tegenaan bent gelopen. Op die momenten sta je namelijk even stil. Door de visualisatie kom je weer in de flow en dan zul je merken dat je ook veel minder last hebt van de overige ballast die loskomt. En wanneer je meer handelt naar je gevoel voorkom je tevens dat je nieuwe ballast opbouwt. Ik vergelijk deze loskomende ballast met rook uit de uitlaat van een auto. Ben je in beweging dan laat je deze moeiteloos achter je. Maar sta je stil voor het stoplicht dan hangt deze rook om je heen en krijg je er sneller last van.


Werkt de Jassentechniek voor iedereen?

Ja, wanneer jij last van jouw ballast hebt, kan de jassentechniek echt iets voor je betekenen. De ballast die je bij je draagt, bepaalt hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert op jouw omgeving! Alles waar jij in jouw leven last van hebt, wordt - mijns inziens - direct of indirect veroorzaakt door de ballast die jij bij je draagt.

Zo kun je last hebben van, angst, een onverwerkt trauma, onzekerheden, stress, spanning en onrust, negatieve gedachten, vastzitten in het leven op welk vlak dan ook, gedragsproblemen, burn-out, vermoeidheid, pech, slaapproblemen, fysieke en psychische klachten, relatieproblemen, armoede, niet gehoord, gezien en/of gewaardeerd worden, noem zelf maar op.


Wordt de Jassentechniek vergoed door zorgverzekeraars?

Dat hangt ervan af. De Jassentechniek is erkend door een aantal beroepsorganisaties. Dat betekent wanneer de betreffende Jassentechniek therapeut hierbij aangesloten is en je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, deze behandeling als onderdeel van een paramedisch consult deels of in zijn geheel vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Vraag hier naar bij je eigen Jassentechniek therapeut.

Index

Wat kan en mag je verwachten na een Jassentechniek sessie?

Wat doet loslaten met je?
Loslaten doe je met de JassentechniekWereldwijd hebben vele tienduizenden mensen het positieve bevrijdende effect van deze loslaatmethode ervaren. Veel gehoorde reacties zijn: meer energie, algehele ontspanning, ruimte, hernieuwd vertrouwen, rust in het hoofd, verbetering van fysieke en psychische klachten en vooral ook veel positieve veranderingen in het leven. Maar oordeel vooral zelf. Bel ons voor een afspraak of doe mee met een Jassentechniek workshop!

Index

Kan iedereen de Jassentechniek doen?

Ja, iedereen kan zijn of haar jassen veilig uitdoen met behulp van deze techniek. Dus ook vrouwen die zwanger zijn tot mensen die terminaal ziek zijn. Alles gebeurt met de intentie dat iemand dit op alle niveaus aan moet kunnen. Dus op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Nog nooit is iemand ziek geworden als gevolg van een Jassentechniek sessie!

Ook jonge kinderen kunnen last hebben van hun ballast. In dat geval behandelen we het kind via een van de ouders.

Index

Kan ik last krijgen van ontgiftingsverschijnselen?

Natuurlijk gaat ons lichaam er wel na het uittrekken van de jassen vrijgekomen afvalstoffen uit gooien. Echter dit gebeurt op een manier die iemand makkelijk aan kan op alle niveaus. Dus je wordt niet ziek, verkouden en krijgt geen diarree na het uittrekken van de jassen. Wel is het goed om, zoals hierna beschreven staat, voldoende water en vitaminen in te nemen, omdat het lichaam natuurlijk wel de middelen moet hebben om de afvalstoffen te verwijderen.

Index

Wat kan ik doen om mezelf te ondersteunen in het herstel proces?

Drink voldoende water!
Om te zorgen dat je je fysiek goed blijft voelen is het belangrijk voldoende water te drinken. Water is nodig om de grote hoeveelheid afvalstoffen af te voeren die door de Jassentechniek sessie vrijkomen. Circa 1.5 liter water is voldoende. Meer hoeft niet want onze nieren moeten deze hoeveelheid water ook kunnen verwerken. Daarnaast: met het afvoeren van overtollig water verlies je allerlei nuttige mineralen en voedingsstoffen. Natuurlijk zijn er individuele verschillen. De kleur van urine moet gewoon lichtgeel zijn. Is deze helder dan drink je teveel.

Neem wat extra vitaminen.
Goede voeding zorgt er mede voor dat we ons goed voelen. Een gebalanceerd en evenwichtig voedingspatroon is daarbij belangrijk. Hierdoor krijg je naast alle essentiële bouw- en brandstoffen alle vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt.
Ook al eet je goed dan raad ik je toch aan om na het uittrekken van je jassen gedurende tenminste 6 weken wat extra vitaminen en mineralen te nemen. Na het uittrekken van je jassen komen er extra afvalstoffen vrij. Die moeten afgevoerd worden. Ons lichaam verbruikt vitaminen en mineralen bij de afvoer van afvalstoffen. Heb je een tekort dan voel je je minder fit. Meer tips? Klik hier!

Index

Kan ik ook Jassentechniek therapeut worden?

De opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut is toegankelijk voor iedereen die zichzelf of anderen wil ondersteunen m.b.v. deze prachtige techniek.

Deze erkende opleiding is een uitstekende basis en/of aanvulling voor zowel beginnende als gevestigde trainers, coaches (zowel particulier als bedrijfsleven) en therapeuten (zowel regulier als alternatief) en medisch specialisten. De Jassentechniek ondersteunt namelijk alle behandelingen, trainingen etc. die u geeft. Elke willekeurige behandeling geeft betere resultaten nadat iemand eerst zijn of haar jassen heeft uitgetrokken.

Met andere woorden: kijk eerst eens wat er onder de jassen vandaan komt en ga dan pas behandelen, trainen, coachen en ondersteunen.

Klik hier voor meer informatie over onze erkende opleidingen!

Index

Waar kan ik terecht? met mijn vragen en opmerkingen?

Graag horen wij hoe je de Jassentechniek hebt ervaren en we helpen je graag om verder te komen. Elke op- of aanmerking helpt ons verder te groeien en de techniek te verfijnen.
Heb je de behoefte aan persoonlijke ondersteuning of heb je vragen en/of opmerkingen dan kun je terecht bij mij of een van de gediplomeerde Jassentechniek Therapeuten. Deze vind je onder het kopje 'over ons'.